Bandets historia

Nedan har vi sammanställt historiken från 1994 - 2003 (då vi hade vårt 10-årsjubileum). Vi lirar fortfarande, men lite mer sporadiskt se "Vad hände sen"

1994
Trio sup bildas för att skapa trivsam underhållning på de gemytliga sammankomster som i folkmun brukar kallas sommarholt. Medlemmarna är Erik Wahlström, Stefan Karlsson och Urban Wecke. Den uppmärksamme noterar att bandnamnets andra del bildats av första bokstaven i varje persons förnamn.

1995
Olle Andersson värvas till bandet, som byter namn till Soup Quartet. Liksom tidigare baseras namnvalet på initialbokstaven i medlemmarnas förnamn. Vårt stora mål är att spela på den årliga Jasspuben. Bandet har även fortsättningsvis deltagit varje års Jasspub till dags dato. Andra återkommande gigs är de fria holt-vernissagen.

1996
Detta år måste tveklöst betraktas som startskottet för bandets kommersiella framgångar. Magnus Carlsson tar sig mer eller mindre oombedd på sig rollen som bandets manager. Han ordnar vårt första betalda gig och vi inleder vår världsturné på Mölndals badmintonklubb. Gage erhålls i form av fri öl under kvällen. Spelningen börjar bra…

1997
Världsturnén fortsätter till Lidköping där vi spelar på ett 50-årskalas. På hemvägen ställs vi inför vår första kris! Urban ska flytta till Skövde och vi står utan basist. Som av en lycklig slump flyttar Claës Breitholtz tillbaka till Göteborg från fjollträsk (även känt som Stockholm). Krisen är undanröjd för denna gång. Som följd av basistbytet känner vi oss nödgade att byta namn. Vi fortsätter trenden med initialbaserade namn och kallar oss Cops.

1998
Vi fruktar att intresset för vår musik börjar svalna och söker desperat efter nya grepp för att väcka uppmärksamhet. Vi anlitar gästartisten Malin Delling som ”Sexy leadsinger”. Vi byter återigen namn och bryter trenden med initialbaserade namn. Vi kallar oss nu Sneaker & Jodhpurs. Vårt Jasspubsgig hårdlanseras med en affischkampanj där vi även poängterar vår gästartist: ”Sneaker & Jodh-purs feat. Pumps”.

1999
Konceptet med gästartist 1998 var så lyckat att vi beslutar att driva det till sin spets. Nu nöjer vi oss inte med en gästartist. I sann Robert Wells-anda anlitas David Hellsing som gästartist på slagverk, Jan Davidsson på saxofon och flöjt, och återigen gör Malin Delling ett inhopp i en bejublad romantisk duett (tango-kavaljeren) med Stefan Karlsson. Vi byter namn till Metamorphers.

2000
Vi står inför en ny kris, Stefan har flyttat till Skövde (vad är det i denna gudsförgätna håla som lockar så?). Vi lyckas dock övertala vår tidigare gästartist, Jan Davidsson, att bli permanent medlem i bandet. Krisen är undanröjd för denna gång. Nu är det ”back to basic” som gäller. Vi släpper konceptet med gästartister. Den nya bandkonstellationen fordrar ett nytt namn. Vi väljer ett namn som ska illustrera vår pånyttfödelse, att släppa det gamla och välkomna det nya. Vi kallar oss Minns inte.

2001
Efter att ha varit vår manager i fem år har Magnus äntligen lyckats ordna ett nytt gig på ett 40-årskalas. Den här gången erhålls faktiskt belöning i form av kontanter. Magnus har i övrigt varit en tämligen passiv manager. Vi har själva fått ordna de övriga spelningarna på vår ständigt pågående världsturné, bl.a. ett bröllop i Karlskoga.

Plötsligt från klarblå himmel släpper Erik en bomb: ”Jag ska flytta till Danmark”. Vad ska vi göra utan gitarrist?! I sista minuten får vi beskedet att Urban inte längre klarar det hårda livet i nöjesmetropolen Skövde utan flyttar hem till Göteborg. Han återvänder då även till bandet, och vi är åter fulltaliga. Vi byter namn till Hurså?.

2002
Vår världsturné går till Oslo. Dessvärre blir vi tvungna att ställa in då vi upptäcker att staden ligger i Norge.

2003
Vi beslutar oss för att göra skivdebut och fira 10-årsjubileum. Tyvärr är vi osäkra på när allt egentligen började. Men vi beslutar oss ändå för att sparka igång projektet. De tidigare medlemmarna återvänder till bandet för denna kraftansamling. För att göra skivinspelningen reser vi till svenskt musiklivs Mecka: Skövde. Den 29 november är datumet för den stora jubileumsshowen. Stefan bestämmer egenmäktigt vårt nya namn till ucspjo allstars.

Vad hände sen?
Erik flyttade tillbaka till Göteborg från Danmark och återvände som ordinarie gitarrist. Tyvärr bestämde han sig efter ytterligare en tid för att flytta till Trondheim. Vi lirar numera lite sporadiskt när vi har ett gig på gång (ca en gång om året). Vi har bytt namn till hurså? igen. Vi lägger då och då upp nya låtar här.